Anmeldelse av dansebandportaler
Sommeren er agurktid, og vi i For Swingende har moret oss litt i ei sen kveldsstund med å anmelde noen av våre mest kjente dansebandportaler på nettet på en høyst subjektiv måte, men samtidig med det for øyet at vi skal prøve å gi våre lesere et visst inntrykk av hvilke dansebandportaler det er mest verdt å avlegge et besøk i ny og ne. Vi understreker at vi ikke er ute etter å henge ut noen eller sette andre portaler opp imot oss selv, og vi vil samtidig oppfordre andre nordiske dansebandsider til å komme med lignende anmeldelser med deres synspunkt på hvordan de ulike sidene er, både hva kvalitet, innhold og brukervennlighet angår.
Skrevet av: Thomas Neraasen | Endret: Tirsdag 10. Juli klokka 02:51
Vi har valgt ut 5 av de sidene vi anser som de mest populære og mest aktuelle dansebandportalene vi for tiden har i Norge og Sverige. Har du tips om flere portaler du mener vi burde ta en titt på, er du velkommen til å sende meg dette på E-post til forswingende@online.no, så kanskje vi kommer med flere anmeldelser senere i sommer.

Her følger våre anmeldelser med tilhørende terningkast:

DANSAKTUELLT (www.dansaktuellt.com):

Dette er nok den mest spennende og spreke sida av våre største dansebandportaler. Den norske redaktøren av denne siden har sin helt særegne måte å skrive på og han blander humor og fakta på en måte som gjør siden til en fryd å surfe på. I tillegg kommer han også med små uskyldige sleivspark til ting som foregår i dansebandbransjen men uten å henge ut noen på noen måte. Debattforumet på siden har også mange interessante debatter iblant og her er også redaktør Arnfinn flink til å komme med nye freske saker å debattere fra tid til annen. Det beste med hele Dansaktuellt er uten tvil spilleplanene deres som er kjent for å være den mest komplette lista over nordiske dansearrangementer som finnes på nettet. Redaksjonen er også utrolig flinke til å oppdatere listene og fjerne avlyste danser osv. Her står publikum alltid i første rekke og ingen skal behøve å kjøre bomtur til en avlyst dansefest så lenge de sjekker Dansaktuellt før avreise. Skal jeg si noe negativt om Dansaktuellt må det være at siden er litt uoversiktlig å navigere på,ettersom siden legger alle sakene i en lang rekke etter hverandre uten noen tydelig inndeling av de ulike sakene. Likevel har de bedret seg den siste tiden med å lage litt tydeligere overskrifter på hver enkelt sak og siden er dermed blitt noen hakk bedre å finne fram på,selv om man gjerne kunne ha delt sakene inn i spalter eller adskilt dem med linjer og litt større overskrifter. Likevel er Dansaktuellt en ener blant dansebandportalene og de skal ha en stor stjerne i margen for at de omtaler både små og store band og arrangementer. Ingen sak er for liten for Dansaktuellt, her får alle spalteplass enten man er en liten duo fra landsbygda eller et stort landskjent danseband med feit platekontrakt i lomma. I tillegg er Dansaktuellt en av de få dansebandportalene som oppdateres daglig,noe som også gjør at siden får en ekstra stjerne i margen. Terningkast 6 for Dansaktuellt.

DANSEBAND.NO (www.danseband.no):

En dansebandportal med varierende kvalitet,noen ganger har de spennende saker å skrive om, andre ganger mer agurklignende ting, som f.eks oppslag om redaktørens eget bryllup og utsiktsbilder over Kristiansund. Sommeren er jo som kjent agurktid i de fleste medier,så vi skal kanskje ikke legge for mye vekt på hvordan siden ser ut nå i ferietida. Noen ganger har siden hatt en del mer eller mindre tvilsomme oppslag om saker som egentlig ikke er noe å skrive om, ting som burde vært gjemt bort nederst i en skuff og som dansebandbransjen rett og slett ikke er tjent med at blir slått opp, men heldigvis har det vært lite med slike oppslag den siste tiden. En annen ting er at siden til tider flommer over av reklame og ekstremt store annonser som dekker store deler av forsiden og her må man ofte scrolle lenge før man finner en ordentlig redaksjonell sak. Dette trekker ned ganske mye på hovedinntrykket. Det mest positive ved Danseband.no er plateanmeldelsene som holder god kvalitet hva både innhold og språk angår. En annen positiv ting som har dukket opp på siden den senere tiden er en blogg hvor hvem som helst kan skrive sine innlegg. Denne er meget interessant hvis man setter seg ned og leser på denne. Dette trekker inntrykket et par hakk opp,men ikke lenger opp enn en toer på terningen. Siden kunne også gjerne vært oppdatert litt mer regelmessig selv om den heller ikke er blant verstingene hva oppdateringsfrekvensen angår.

PÅ DANSEFOT (www.nrk.no/dansefot):

NRK sin egen dansebandside inneholder til tider mye spennende stoff og Erik Forfod som er redaktør for siden er flink til å lage linker mellom radioprogrammet og hjemmesiden sin. Dessverre kan det til tider gå litt lenge mellom oppdateringene på siden og det verste av alt er for tiden spillelistene fra radioprogrammet som normalt skal legges ut ukentlig. Nå har det ikke blitt lagt ut spillelister siden slutten av januar og dette trekker en del ned på inntrykket av siden. Ellers så har På Dansefot mye interessant lesning og de er også ofte først ute med å publisere mange saker. Terningkast 3.

DANSBANDSBLOGGEN (www.dansbandsbloggen.se):

Dansbandsbloggen er en svensk side som driftes av tidligere dansebandskribent i Aftonbladet, Michael Nystås, og etter at han måtte slutte der har han fortsatt sitt arbeid for dansebandmusikken på sin egen Dansbandsblogg som er blitt veldig populær og anerkjent i Sverige. Dansbandsbloggen skriver mest om svenske danseband og schlagerartister men har også touchet visse norske danseband til tider. Siden har mange interessante saker og er også ofte først ut med å publisere en del saker. Noen ganger har det en tendens til å bli vel mange saker om ett bestemt band men dette er veldig varierende og ingen krise. Det som kan være litt irriterende med denne siden er at skrifttypen på brødteksten er veldig stor og derfor må man scrolle ganske mye for å få lest alt som står i en sak. Jeg syns Dansbandsbloggen er ei veldig spennende og interessant side å surfe på og de har mange interessante og nyttige fakta og synspunkter om ting og tang. Dansbandsbloggen får en 4'er på terningen.

DANSBANDSDAX (www.dansbandsdax.se)

Dette er en kombinert webradio, chatteside og dansebandportal og har mange ulike funksjoner. Det mest unike ved Dansbandsdax er at du selv er med og velger musikken som spilles. Et sinnrikt ønskesystem gjør at du kan ønske deg låter fra et stort musikkarkiv og du får også beskjed om hvor lenge det er til din ønskelåt vil bli spilt. På Dansbandsdax får du også din egen medlemsside og kan opprette egen profil hvor du kan skrive til andre medlemmer og chatte med dem. Du kan også legge ut bilder og stort sett kan du gjøre det meste av det du kan gjøre på vanlige nettsamfunn som Blink og Nettby,men med den fordelen at her er du garantert å treffe likesinnede som liker dansebandmusikk. Ellers så har Dansbandsdax nylig lansert et spennende nyhetsmagasin hvor det publiseres mange spennende nyhetssaker fra dansebandverdenen. Dette er et meget positivt tilskudd til den ellers så spennende og velutviklede webradioen som er blitt utrolig populær over hele Norden. Ei aldeles nydelig side hva farger og design angår er det også,så her er det lite negativt å komme med. Terningkast 6.

Vinnerne av vår lille sjekkrunde på dansebandportalene ble altså Dansaktuellt og Dansbandsdax..

Vi oppfordrer herved andre dansebandportaler til å gjøre lignende anmeldelser, kanskje dere kommer opp med helt andre vurderinger enn det For Swingende her har gjort.

Under finner du linker til alle dansebandsidene vi har omtalt i denne saken.

DANSAKTUELLT
DANSEBAND.NO
PÅ DANSEFOT
DANSBANDSBLOGGEN
DANSBANDSDAXSkriv ut denna sida